Kultúra

Így vette rá Bob Geldof Freddie Mercuryt, hogy vállalja a Live Aid-fellépést

A sztorit Rami Malek mesélte el, aki sokadik díjat vitte haza az éjjel a Bohém rapszódia nyomán.

A Bohém rapszódia fergeteges koncertképeivel és példátlan történelmi hűtlenségével olyan, amilyen, de Rami Malek fergeteges teljesítményét a filmben nemigen vonja kétségbe az sem, aki a filmet úgy egyébként nem szerette. A színész az éjjel épp egy újabb fontos díjat, ezúttal a BAFTA legjobb színésznek járó szobrát vette át a szerepért, és ha már így alakult, a gála házigazdáinak mesélt a Bob Geldoffal való találkozásáról is.

Geldof, aki annak idején a Live Aidet összefogta, elmesélt Maleknek egy kedves történetet arról, hogy mivel is győzte meg Freddie Mercuryt, hogy a Queen is vegyen részt a monstre koncerten.

Nem tudom, Bob Geldof meg fog-e ölni, amiért ezt elmesélem, de épp tegnap este találkoztunk, és ekkor mesélte el, hogy annak idején felhívta Freddie-t, és azt mondta neki: „Freddie, azt hiszem, van itt egy esemény, ami direkt a Queennek és neked való. Ezt a közönséget Freddie-nek teremtették.” Freddie visszakérdezett: „hogy érted ezt, drágám?” Geldof azt felelte: „Hát, az egész világ”, mire Freddie így válaszolt: „értem, mire célzol.”

A beszélgetés eredménye lett az a feledhetetlen huszon-egynehány perc, ami azóta is a rocktörténet egyik legerősebb színpadi show-ja, és amivel nem mellesleg a Bohém rapszódia is zárul. És ami jó eséllyel Oscart is fog érni neki a február 24-i Oscar-gálán. Malek Mercury megformálásáért már úgy másfél mázsányi díjat vitt haza, a tegnapi BAFTA-gálán ismét Freddie-nek ajánlotta a díjat, aki, mint fogalmazott, a legnagyszerűbb különc volt a világon.

Köszönöm, Freddie Mercury, hogy olyan megingathatatlan, rendíthetetlen és kompromisszumok nélküli voltál minden elképzelhető módon.

Kiemelt kép: Dave Hogan/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik