Kultúra

Darude, a trance ikonikus királya képviseli Finnországot az Eurovízión

Ville Virtanen, ismertebb nevén Darude fogja képviselni Finnországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, írja a Resident Advisor. A 43 éves Trance DJ az 1999-ben megjelent Sandstorm című számával, majd az abból készült mémmel írta bele magát a (zene)történelemebe. A jelenleg jelenleg 143 millió megtekintésnél járó dal a brit lejátszási listák harmadik helyéig jutott. Darude a Vice magazin videójában elmondta, hogy a szám megírására a helyi klubokban tett látogatásai inspirálták és nagyon fura érzés, hogy húsz év elteltével is ekkora felhajtás övezi a Sandstormot.

Azt egyelőre nem lehet tudni, a finn producer milyen dallal képviseli majd országát a versenyen, csak azt, hogy  három trekket készített a finn The Giant Leap frontemberével, Sebastian Rejman énekessel, ezeket hetente ismerheti meg a közönség, február 8. és 22. között.

„Ez nagy kihívás számomra sok szempontból . Amikor felkérték, hogy képviseljem Finnországot, először kissé megijedtem, de semmiképpen sem mondtam volna nemet az országomnak” – mondta Darude.
https://www.instagram.com/p/BtN32xEFnmP/?utm_source=ig_embed

Kiemelt kép: EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik