Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok január 25-27. között.

Mozi

A 2000-ben bemutatott A sebezhetetlen az egyik legjobb szuperhősfilm, ami valaha készült, az Üveg pedig ennek a filmnek a folytatása. Az Üveg egyszerre folytatja A sebezhetetlent és a Széttörvét azáltal, hogy összetereli a két film főszereplőit: az önbíráskodó hős, David Dunn (Bruce Willis) a többszörös személyiséggel bíró, pszichopata sorozatgyilkos, Kevin (McAvoy) után nyomoz, míg végül a hatóságok mindkettejüket bezárják arra a pszichiátriára, ahol a Dunnt egykor felkutató terroristát, Elijah Price-t (Samuel L. Jackson) is kezelik. A filmről írt kritikánkat itt olvashatja:

Bruce Willis megtanít újra hinni a szuperhősökben
Az Üveg minden idők egyik legjobb szuperhősfilmje, A sebezhetetlen folytatása, és persze nem olyan jó. A műfaj rajongóinak viszont ez is kötelező. Kritika.

Üveg (Glass), 2019, 7/10

Koncert

Felejthetetlen koncertélmény a Magyar Virtuózok Kamarazenekar közreműködésével a Mátyás-templomban. Hazánk egyik legfoglalkoztatottabb zenekara, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar a ebben az évben is folytatja koncertsorozatát a Mátyás templomban, melynek teljes körű felújítása 2013 nyarán ért véget. További információk az aktuális előadásokról és jegyekről a jegy.hu oldalán.

Vidéki program

Amerre a hiúz is jár: hazánk legvadregényesebb hegysége a Börzsöny, melynek központi része az ősvulkán korában keletkezett. Az égfelé magasló vulkáni ormok maradványai alatt húzódik meg a Csarna-völgy, ahol a láthatatlan nagymacskák, a hiúzok lefolyó populációja él. Az egynapos túra 2019. január 27. vasárnap, 09:00-kor indul, részvételi díj 1 000 ft, a vezetett túra 11,544 kilométer hosszú és 485 méter szintemelkedést tartalmaz.  A Túráról bővebben a túrablogon olvashat.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Rengeteg sorozat miatt már 2019 biztos jó év lesz. Cikkünkben összeszedtük, mely sorozatokat várjuk a leginkább ebben az évben. Sorozatok és premier dátumok itt:

Rengeteg sorozat miatt érdemes várni az évet
A Trónok harcán és a Stranger Thingsen túl sok ígéretes produkcót tartogat számunkra 2019.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik