Kultúra

Demjén Ferenc: Nem vagyok irigy, csak féltem a nótáimat

Demjén Ferenc a Meglepetés magazinnak adott interjút, aki épp a szokásos év végi nagykoncert utáni szabadságát tölti. A zenésznek általában 40-45 fellépése van évente.

„Ez az életem, és már annyira megszoktam, hogy el sem tudnám képzelni másképpen. Tudom, hogy a színpadon állva nem lehet sem hibázni, sem elfáradni, én pedig a maximumot akarom nyújtani” – mondta a lapnak, majd hozzátette, hogy a közönségtől kapott nagy erő ellenére az utazások egyre jobban megviselik.

Demjén Rózsi 1977-ben alapította a V’Moto-Rockot, majd a zenekar 1988-as megszűnésével szólókarrierbe kezdett. Saját zenéi feldolgozásával kapcsolatban kettős érzés kavarog benne azonban. Szíve szerint nem engedné, hogy mások is felhasználják, mert a saját gyermekeinek tekinti őket, és úgy gondolja, így az eredeti varázsuk is elveszhet.

„Távol áll tőlem, hogy ellenséges legyek, nem vagyok irigy sem, csak féltem a nótáimat. A másik oldalon viszont az áll, hogy így a dalok tovább élnek, és eljutnak a fiatalokhoz is. Ha tisztességesen bejelentik és megkérnek rá, akkor értékelem az udvariasságot, a tiszteletet, és megadom az engedélyt.”

Kiemelt kép: Mohai Balázs / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik