Kultúra

Nagyon megy a magyarázkodás a botrányos luxusfesztivál körül

Egyszerre két dokumentumfilm is kijött a 2017-ben luxusfesztiválnak hirdetett Fyre fesztiválról, amiből a végén egy 26 millió dolláros (~7,3 milliárd forint) csalás lett, a főszervező, Billy McFarland pedig hat év letöltendő börtönt kapott. De McFarland nem egyedül álmodta meg a fesztivált a Bahamákon, egy rapper, Ja Rule (a borítóképen) szintén hatalmas elánnal hirdette a világ legjobb zenei rendezvényét az elitnek. Semmi sem úgy alakult, ahogy azt az influenszerekkel és csúcsmodellekkel hirdették, a helyszín nem készült el, villák helyett béna sátrak álltak a poros út mellett, amik a nagy esőzések miatt teljesen szétáztak. Étel és víz alig akadt, a bulizókat pedig hamar visszafordították, mikor már végképp nem lehetett tagadni a botrányt.

Ja Rule viszont most nagy erőkkel magyarázkodik, még mindig kiáll amellett, hogy nem történt csalás vagy átverés, egyszerűen szerencsétlenül reklámozták az eseményt, és ő is csak egy áldozat.

Megállás nélkül Twittterezik a rapper, és azt állítja, hogy majd elmondja az igazságot, és azzal takarózik, hogy a Hulu és a Netflix is fizetett az érintetteknek, Billy McFarlandnek is. A Hulu valószínűleg tényleg fizetett McFarlandnek, de a 250 ezer dolláros (~70 millió forint) összeget nem erősítették meg.

Pedig elég menőnek tűnt elsőre a Fyre, de túl szép volt, hogy igaz legyen. Gyakorlatilag egy lufi volt az egész, amit a Blink182 is visszamondott az utolsó pillanatban, amikor már sejtették, hogy nagy a gáz a fesztivál körül.

Kiemelt kép: Jason Kempin/Getty Images for Viacom

(Mashable/Vulture)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik