Kultúra

Egy ismert francia rappert emberöléssel vádolnak

A 24 éves párizsi MHD-t, vagyis Mohamed Syllaazzalt azzal vádolják, hogy részt vett egy 23 éves fiú, Loïc K megölésében még 2018 júliusában. A rappert szándékos emberölés vádjával tartóztatták le három lehetséges társával együtt, a férfi ügyvédje azonban tagadja, hogy MHD-nek köze volna a gyilkossághoz.

A Guardian leírása szerint az áldozatot rugdosták, verték és késsel megszúrták, vagy egy tucatnyian támadtak rá. A júliusi gyilkosság során a 10. és a 19. kerület ellenséges bandái csaphattak össze, MHD pedig éppen szeptemberben adott ki egy 19 című albumot, és az autóját állítólag látták a helyszínen.

A rappert múlt kedden tartóztatták le, és csütörtökön emeltek ellene vádat, az ügyvédje, Elise Arfi viszont tagadja, hogy MHD részt vett volna a gyilkosságban, és azt se tudták bizonyítani, hogy ott volt a verekedésnél.

A franciáknál kifejezetten népszerűnek számít a rapper, eddig két albuma jelent meg, és a Puma nagykövete. Az Instagramon 2,4 millióan követik, mondjuk jelenleg csak egy fotója elérhető.

Kiemelt kép: Foc Kan/WireImage/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik