Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok január 18-20. között.

Mozi

Moziban nagyon ritkán látni krimit manapság, más a helyzet a Mindenki tudjában, a spanyol tájakon játszódó filmben az Argentínában élő Laura (Penélope Cruz) húga esküvőjére utazik haza szülővárosába, kamasz lányát azonban a lagzi éjszakáján elrabolják. Az egész család igyekszik előkeríteni a lányt, de leginkább Laura régi szerelme, Paco (Javier Bardem) mozgat meg minden követ, ő válik az első számú nyomozóvá.

Csak azért utálják, mert gazdag és külföldön él
Emberrablás indítja be a családi viszályt az új Penélope Cruz-filmben. Kritika.

Mindenki tudja (Todos lo saben), 2018, 132 perc. 7,5/10

Kiállítás

A NAGY HÁBORÚ – ÉS AKIK OTTHON MARADTAK: Hogyan élték meg az emberek az első világháború hétköznapjait kint a fronton, illetve a hátországban? Hány hét alatt érkezett haza a tábori posta? Hogyan változott a divat, az étkezés, a dísztárgyak és a harangozás a háború miatt? Ilyen kérdésekre adja meg a választ a Várkert Bazár Múzeumpedagógiai foglalkozása 12-18 éves gyerekek részére, kb. 90 percben. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációs jegyhez kötött.

További információk a Várkert Bazár honlapján.

Vidéki program

Téli Etyeki Piknik január 19-én, egész napos, ingyenes rendezvény. Részletek az esemény Facebook-oldalán vagy az Etyeki Piknik honlapján.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Deák Bill Gyula 70 év Blues: Február 2. 20:00 órától, helyszín: BARBA NEGRA, Budapest. A legendával készült interjúnk itt olvasható:

Deák Bill Gyula: A tengernyi szeretet tart életben
A Király szól most nektek szeretetről és gizdaságról, tehetségről és kutatásról, szívről és infarktusról, lábról és szemről, lentről és fentről, Dönciről és Rudiról, Radics Béláról és Bencsik Samuról, Kőbányáról és Fradiról. Rossz vér. Nagyinterjú.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik