Kultúra

Különleges koncertklip foglalja össze a Fran Palermo lényegét

Még soha nem koncertezett egy évben annyit a Fran Palermo, mint amennyit tavaly. Hat különböző helyszínen készült egy koncertvideó az egyik legnépszerűbb dalukból, és ez először a 24.hu-n látható.

A budapesti klubszcéna egyik legnépszerűbb zenekara, a Fran Palermo tavalyi éve igen mozgalmasra sikeredett: minden korábbinál többet koncerteztek, játszottak az összes fontosabb hazai fesztiválon, de turnéztak Lengyelországban, Romániában és Bécsben is. Sőt, excentrikus frontemberükről, Henri Gonzóról készült egy dokumentumfilm is Henri címmel az Index videósai jóvoltából.

A kilenctagú együttes most az egyik legkedveltebb dalához, a Yellow Manhez készített egy videoklipet, melyet hat különböző fellépésen készült felvételekből vágtak össze (Sziget, Dürer Kert, Bánkitó, A38 Hajó, Electric Castle fesztivál, Akvárium Klub), a rendező pedig Hartung Attila, aki épp most forgatja első játékfilmjét a Z generációról – a film zenéjét pedig Henri Gonzo jegyzi majd. Mivel a Fran Palermo különösen jó koncertzenekar hírében áll, magától értetődő választás, hogy készítettek egy koncertklipet.

Az angolul éneklő Fran Palermo – mely a 2011-es alakulása óta számos tagcserén esett át – jelenleg új lemezen dolgozik, amely az első album lesz a 2016-os Razzle Dazzle óta (utóbbin található a Yellow Man is).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik