Kultúra

Lelőttek egy Puerto Ricó-i rappert

A 24 éves Kevin Fretet január 10-én kora reggel, 5 óra 30 körül lőtték le a motorjáról San Juanban– írta meg a El Nuevo Dia alapján a Billboard. A rappert a latin trap első nyíltan meleg előadójaként tartották számon, Fret a Puerto Ricó-i LMBTQ közösség aktív tagja volt. Azt egyelőre sehol sem írják, hogy mi állhat a gyilkosság hátterében, a képviselete mindössze egy közleményt adott ki.

Kevin művészlélek volt, egy melegszívű álmodozó. A zene volt a szenvedélye, és még nagyon sok minden várt rá. Ennek az erőszaknak véget kell vetnünk, és nincsenek szavak, amik kifejeznék, mit érzünk most, mennyi fájdalmat okozott, hogy egy álmokkal teli ember eltávozott közülünk. Össze kell tartanunk ezekben a nehéz időkben, és a Puerto Ricó-i békéért kell könyörögnünk.

A BBC tájékoztatása szerint Kevin Fret nem egyedül ült a motoron, de a társa azonnal elmenekült a helyszínről. A rappert a támadás után kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Egyelőre a rendőrség nem ismeri a gyilkosság indítékát, és a lap felhívja a figyelmet, hogy az utóbbi hetekben az utcai erőszak megemelkedett a környéken, a hatóságok krízisről beszélnek.

A zenész a 2010-es években kezdett rappelni, az első klipje már átlépte a félmilliós megtekintést, egy másik száma – amiben közreműködőként vett részt – majdnem kétmilliónál jár.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik