Kultúra

Yann Moix író nem bánja, hogy azt mondta, az ötvenen túli nők öregek a szerelemhez

Yann Moix francia író elég botrányos kijelentést tett a minap a Marie Claire-nek adott interjújában, miszerint képtelen beleszeretni azokba a nőkbe, akik elmúltak 50 évesek. A Guardian azt írja, hogy a mellesleg 50 éves író egyáltalán azóta sem bánja a széles körben nagy botrányt okozó kijelentését, ezért nem gondolja, hogy bocsánatot kellene kérnie.

„Sem büszkeélkedésnek, sem szitkozódásnak nem tartom a kijelentésemet. Ez nem az én hibám. Nem vagyunk felelősek az ízlésünkért, az ígéreteinkért, sem a hajlamunkért. Minden  személy az ízlésének saját foglya. Én egy fogoly vagyok. Semmit nem vesz el egy 50 éves nőtől a tény, hogy nem szeretnék vele lefeküdni” – mondta az RTL rádiónak Moix, aki szerint a nők iránti preferenciája az ő dolga és csak őszinte volt, annyit viszont elismert, hogy nem könnyű mellette létezni.

Mikor arról kérdezték, vajon botrányos kijelentése befolyásolni fogja-e új könyve megjelenését, Moix azt válaszolta, hogy „a rendszer annyira perverz, hogy az eladások hamarosan nyílsebesen emelkedni fognak‚.

Kiemelt kép: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik