Kultúra

Csaló menedzser okozott százmilliós kárt az Omegának

Benkő László, az Omega együttes billentyűse állítása szerint éveken keresztül károsította meg az együttest egy német férfi. Hosszú éveken keresztül élt kiválóan a zsebre tett jogdíjakból a szélhámos, aki engedély nélkül árusította ki a zenekar lemezeit szerte Dél-Amerikában, persze úgy, hogy nekik egy fityinget sem utalt, mondta el a zenész a Blikknek.

„Amikor a zenekar egy nemzetközi kiadóhoz igazolt, egy külsős menedzser kapta a terjesztési feladatokat. Egy Svédországban élő német állampolgár lett a kiválasztott, a feladata nyilvánvalóan az volt, hogy a nemzetközi piacon árusítsa a zenekar jogdíjait, ám ő úgy látta jónak, hogy titkon a saját szakállára is elad néhány országba. Brazíliába, Argentínába, sőt, egész Dél-Amerikába ő értékesített, ezzel pedig szép pénzt rakott zsebre, amiből természetesen a zenekarnak egy fillér sem jutott.”

Benkő szerint nehéz már számszerűsíteni, amit kivett a zsebükből, de talán százmilliós nagyságrendről is szó lehet. A zenész arra is kitért, hogy amint kiderült a turpisság, a svéd hatóságokkal együttműködve próbálták megtalálni a csalót, aki azonban köddé vált, éveken át hiába kutattak utána a nyomozók.

„Nem volt egy elveszett fickó, pillanatok alatt eltűnt, hosszas nyomozás volt, mire rátaláltak több év elteltével. Perelni már nem lehetett, ugyanis időközben meghalt” – mondta Benkő László.

Kiemelt kép: Biró István / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik