Kultúra

Meghalt Dean Ford, a Marmalade együttes énekese

72 éves korában meghalt Dean Ford, melyet lánya jelentett be a Facebookon.

„Csodás ember volt, nemes lélek, kivételesen tehetséges zenész és nagyon jó apa, nagyapa. A zenéje volt az élete, és mostantól az öröksége lesz mindörökké” – írta a posztban.

Az eredetileg Thomas McAleese névre hallgató Ford Airdrie-ben nőtt fel, ott alapította első, Tonebeats nevű zenekarát 13 évesen, majd 16 évesen a Cravats nevű helyi bandához csatlakozott. 1967-ben alapította Dean Ford and the Gaylords nevű zenekarát, mely később a Marmalade nevet kapta. A skót együttes igazi sikereit Londonba eljutva aratta, ahol nem kevés munkával bedolgozták magukat a nagy kiadókhoz.

Az együttes feloszlása után Ford szólóban kezdett el zenélni, 1975-ben megjelentette kevésbé jól sikerült szólóalbumát. Végül Los Angelesbe költözött, ahol limuzinsofőrként dolgozott, olyan sztárok oldalán, mint Michael Jackson, Tom Waits, Susan Sarandon és Bob Dylan, de előfordult, hogy pizza,-vagy virágfutárként keresett pénzt.

„Az egyetlen dolog, ami elrontotta az életemet, az alkohol volt. Sok pénzt költöttem az alkoholra, és az ivás elvitt attól, amit csinálnom kellene” – mondta egy 2015-ös interjúban.

(Guardian)

Kiemelt kép: Keystone/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik