Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok január 4-6. között.

Mozi

A Mary Poppins visszatér egy üde színfoltot jelent a sok szuperhőstől hemzsegő hollywoodi filmek között.  A 2018-as változat a kortárs trendeknek megfelelően egyszerre folytatás és remake: a címszereplő a Banks gyerekek újabb generációját szedi ráncba, miután régi gondozottjai, Jane és Michael már felnőttek.

Csak Mary Poppins mentheti meg a Családok Évét
Ha rajta múlik, nem lesz több kilakoltatás. Kritika.

Mary Poppins visszatér (Mary Poppins Returns), 2018, 130 perc, 6/10

Színház

Hamupipőke a Játékszínben: családi musical két részben, a Grimm fivérek meséje nyomán. Hamupipőke, a félig elárvult lányka története a világ egyik legkedveltebb meséje, melynek legismertebb változata a Grimm-testvérek feldolgozása. Ezt a verziót írta zenés színpadra Thomas Jorda és Pavel Singer.

https://www.facebook.com/jatekszin/videos/316348545874272/

A produkciót az eredeti tervező, Manfred Waba pazar látványvilágában állítják színpadra Ausztria után Budapesten is. További információk a Játékszín honlapján.

Vidéki program

Made in Pécs Fesztivál – a pécsi zenekarok fesztiválján az összes pécsi együttes fellép a város hat klubjában (Made in Pécs Café, Nappali, Pécsi Est, Szabadkikötő, Tititá, Trafik). A koncertek délelőtt 10 órakor kezdődnek, az együttesek 20 perces műsorral állnak közönség elé. A koncertek között 20 perces átállás van, azaz kényelmesen át lehet érni egyik helyszínről a másikba. 2019-ben a fesztivál vendége Bécs, ahonnan 4 friss, izgalmas zenekar lép fel.

A fesztivál összes programja ingyenes. További információk itt.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2019 április 5. és 22. között. A 39. Budapesti Tavaszi Fesztiválon programjában szerepel komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. 2019-ben is több helyszínen zajlanak majd az események: a Müpa és Zeneakadémia mellett az Erkel Színház, az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Pesti Vigadó és Várkert Bazár, a Budapest Music Center, az Akvárium Klub, valamint az A38 Hajó.

Budapesti Tavaszi Fesztivál – 2019

2019-ben is több helyszínen zajlanak majd az események: a Müpa Budapest és Zeneakadémia mellett az Erkel Színház, az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Pesti Vigadó – hivatalos és Várkert Bazár, a BMC – Budapest Music Center, az Akvárium Klub Official, valamint az A38 Hajó, továbbá a fővárosi színházak és kulturális intézmények, múzeumok is kiemelt programhelyszínek lesznek. Várunk mindenkit szeretettel! #BTF2019 #ittahelyemTovábbi információ itt. https://btf.hu/?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_content=post&utm_campaign=btf_hu&fbclid=IwAR3iskDop1K9inp5sgS5-QkXt8Xu5SmtkvYkeJqBr-LqhqfvRFPXRgoFp3c

Közzétette: Budapesti Tavaszi Fesztivál – 2018. november 27., kedd

A részletes programok és jegyárak a fesztivál honlapján vagy a Facebook-oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik