Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok december 28. és január 1. között.

Mozi

Újévkor mindenki szexelni akar Goda Krisztina új filmjében, a BÚÉK című filmben. A szilveszterkor játszódó vígjátékban szerepet kapnak a baráti mobiltelefonos kémkedés folyamán kiderülő titkok, a barátság, a megcsalás, valamint annak a kiderítése, hogy miért akar mindenki szexelni az év utolsó napján. Legutóbb az írtuk a filmről, hogy egy könnyed vígjáték az óév utolsó vagy újév első napjaira.

Ha nem néz bele a telefonomba, talán sose tudja meg, hogy megcsalom
A BÚÉK egy olasz film nyomán játszik el a gondolattal, hogy mi lenne ha, a párunk egy estére megkapná a telefonunkat? Jobb-e a tudatlanság az igazság helyett?

BUÉK, magyar dráma, vígjáték, 2018, 24.hu: 7/10

Kiállítás

Ha Bécs, akkor a legtöbb embernek a vásár és Schönbrunni kastély ugrik be, pedig érdemes egy pillantást vetni az aktuális kiállításokra is: a bécsi Szépművészetiben egy Wes Anderson kiállítás látható 2019 tavaszáig.

Wes Anderson bécsi kiállítása viccnek jó, de annak nagyon
A Kunsthistorisches Museum felkérte a népszerű rendezőt, hogy rendezzen náluk egy kiállítás, ő pedig hozta a formáját.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Februárban ismét Budapestre érkezik a Disney On Ice, elhozva a Disney-mesék legemlékezetesebb pillanatait a jégre. Az új díszleteket, lélegzetelállító mutatványokat tartalmazó show kulisszái mögé a belgrádi próbahéten tekinthettünk be, méghozzá a Pacser Balázs, háttér-logisztikáért felelős szakember segítségével.

A négy közkedvelt Disney-történet (A kis hableány, A szépség és a szörnyeteg, Aranyhaj és a nagy gubanc, Jégvarázs) emblematikus pillanatait felvonultató produkció 2019. február 1 és 3. között lesz látható a Budapest Arénában.

Olvasói sztorik