Kultúra

Mundruczó Kornél a pornóiparról készít sorozatot

Nemzetközi fikciós sorozatot forgat hamarosan Mundruczó Kornél (Fehér isten, Delta), írja a Variety. Az Everybody’s Woman (Mindenki nője) című széria főszereplője egy fiatal nő, aki anyagi problémák miatt kezd pornózni, de később otthagyja a szakmát kiábrándultságában, miközben egyre nagyobb sikereket ér el. A sajtóközlemény szerint a főszereplő útja „rámutat majd a nőkkel szembeni hozzáállásra egy, a női alakok kihasználásáról szóló iparágban”.

A film producere, Alexander Rodnyaszkij Mundruczóról azt mondta, hogy „egy tehetséges rendező, akinek a látásmódja és tapasztalata lesznek a projekt hajtóerői”, hozzátéve, hogy Mundruczó állandó alkotótársa, a forgatókönyvet szintén jegyző Wéber Kata személye „kritikus fontosságú a vitatott témában való navigálásban, mind női, mind történetmesélői szemszögből”.

„Fontos ezt a változó világot női szemmel nézni. Könnyű ítélkezni efelett az iparág felett, melynek lényege a női testek tömeges piaci kizsákmányolása. Történetmesélői szemmel látni ezt az egészet az összes velejárójával és a gyors fejlődésével, sokkal izgalmasabb és érdekesebb feladat” – mondta Wéber.

A sorozat főleg Budapesten, de nagyrészt angol nyelven fog játszódni.

Kiemelt kép: Guillaume Horcajuelo / EPA pool / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik