Kultúra

Vadállat, de a legjobb barátom

Jövőre kerül a mozikba Gilles de Maistre Mia és a fehér oroszlán című filmje, melyet nem CGI-teremtménnyel, hanem valódi oroszlánnal forgattak.

A történet szereplője a tízéves Mia, akinek az élete fenekestül felfordul, miután a családja úgy dönt, elhagyják Londonból Afrikába költöznek, ahol egy oroszlánfarmon kezdenek dolgozni. Amikor megszületik Charlie, a gyönyörű fehér oroszlán, a kislány újra rátalál a boldogságra és különleges barátságot köt az állatkölyökkel.

Miután azonban Charlie betölti harmadik évét, Mia élete újra a feje tetejére áll, a kislány ugyanis rábukkan a nyugtalanító titokra, amelyet az édesapja megpróbált elrejteni előle. Miát a hatalmába keríti a félelem, hogy Charlie-nak baja eshet, ezért inkább megszökik vele. A két barát hihetetlen kalandra indul a dél-afrikai szavannán, hogy találjanak egy helyet, ahol az oroszlán szabadon élheti az életét.

A filmet három éven keresztül forgatták, melynek során 6 oroszlán nőtt fel együtt, többek között Thor, aki Charlie-t alakítja.

Az Oroszlánsuttogó néven ismert szakértő, Kevin Richardson felügyelte az egész forgatást, valamint az emberek és oroszlánok közötti interakciókat. A forgatás után a 6 oroszlán együtt maradt, és Kevin Richardson birtokában élhetnek tovább.

A Mia és a fehér oroszlán 2019. április 18-án debütál a hazai mozikban.

Kiemelt kép: Youtube / Big Bang Media

Ajánlott videó

Olvasói sztorik