Kultúra

Für Anikó: Az élet nekem azt szánta, hogy az átlagosnál később, de mégis anya lehetek

Für Anikó a Best magazin ma megjelenő számában adott interjút. Az Örkény Színház színésznője többek között arról beszélt, hogyan találta meg a teljességet, annak ellenére, hogy csonka családban nőtt fel.

„Ugyanúgy hozzátartozik a családhoz, a teljességhez az apakép, mint az anyakép. Akiknek nincsenek meg ezek a minták, vagy csak részben vannak meg, nehezebben boldogul például a párkapcsolatában. Nekem nagyon hosszú és nehéz tanulás volt rájönni, hogy mi is ez a játszma. Persze biztos, hogy sokkal rosszabb lett volna egy úgynevezett teljes családban felnőni, ha annak szereplői gyilkolták volna egymást szavakkal vagy tettekkel.”

A színésznőnek ennek ellenére hosszú párkapcsolatai voltak. Első férjével, Bagó Bertalannal való házassága majdnem húsz évig tartott, most pedig boldog családban él kisfiával, Andrással és jelenlegi férjével, Fekete Györggyel, akivel egy munka kapcsán találkozott (és aki nem azonos az MMA alapítójával).

Für szerint, aki 48 évesen vállalt gyereket, a faj-és létfenntartás a legalapvetőbb ösztön.

„Az élet nekem azt szánta, hogy az átlagosnál később, de mégis anya lehetek. A gyerekért való felelősségvállalás, egyáltalán, a másokért való önfeláldozás sok ember neurózisán segítene. Nem kell folyton csak önmagunkkal foglalkozni.”

Az 54 éves színésznő szerint nagyon eltávolodtunk a természettől, egy nagyon steril és tiszta világban próbálunk élni, ami nem egészséges. Ezt a reklámok is csak erősítik, melyek szerint a ráncoknál és a foltoknál nagyobb problémák nem is léteznek.

Ettől függetlenül a színésznő jól érzi magát a bőrében, a színház mellett énekel, fellép és lemezt is készít. Legújabb albuma Jamie Winchester számainak magyar szövegű feldolgozása, melynek szövegeit férje írta.

Kiemelt kép: Zih Zsolt / MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik