Kultúra

Senki nem kíváncsi Peter Jackson új fantasyjére

Rég hasalt akkorát blockbuster, amekkorának a Ragadozó városok bukása ígérkezik. Az első hétvégén mindössze 7,5 millió dollárt hozott Amerikában és 42 milliót világszerte, ami nagyon kevés, ha figyelembe vesszük, hogy a költségvetés 100 millió dollár fölött volt, és még erre jönnek rá a masszív marketingköltségek. A szakértők szerint akár 100 millió dolláros veszteséggel is zárhat a film végül.

Ez egy igazi karácsonyi katasztrófa a Universal számára. Nagyot próbáltak dobni, de kicsúszott a labda a kezükből.

– mondta Jeff Block elemző a Varietynek. A steampunk világban játszódó Ragadozó városokat Christian Rivers rendezte, a producere viszont a fantasy-pápa, Peter Jackson, aki ráadásul a forgatókönyv írásában is részt vett. A filmet nálunk december 27-én mutatják be.

A Pókember – Irány a Pókverzum! című animációs film viszont jól szerepelt, péntektől vasárnapig 35,4 millió dolláros (10,2 milliárd forintos) bevételt hozott az észak-amerikai mozikban. Clint Eastwood A csempész című drámája a toplista második helyén végzett 17,2 millió dolláros jegyeladással. A veterán rendező és színész 2012 óta először vállalat főszerepet a filmvásznon.

A harmadik helyet A Grincs című animáció foglalta el 11,6 millió dolláros jegyeladással, és a negyedik helyen is animáció áll: a Raph lezúzza a netet, amelyre 9,6 millióért váltottak jegyet a nézők.

Kiemelt kép: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik