Kultúra

Valentin-napon érkezik Dobó Kata megcsalós filmje

Dobó Kata új filmje már azelőtt óriási hírverést kapott, hogy bármit tudtunk volna róla. A Kölcsönlakás egy színházi darab – amiben Dobó Kata játssza az egyik főszerepet – filmadaptációja, és az benne a pláne, hogy Dobó most nem színésznőként, hanem rendezőként jelenik meg a stáblistán. Sokat is cikkeztek, mikor kiderült, hogy az elsőfilmes rendező, Andy Vajna volt élettársának produkciója több mint 400 millió forint támogatást – ebben benne van a gyártásra megítélt 353 millió forint és a marketingre kiosztott 30 millió is  – kapott a Filmalaptól. Andy Vajnát éppen a héten kérdezte a témáról az Index.

Itt bármit tudnak támadni. De szerintem Dobó Kata tehetséges művész, nemcsak színészként, hanem rendezőként. A filmje, biztos vagyok benne, nagy siker lesz. Magát a színdarabot is szereti a közönség, és mivel Kata szerepel abban a darabban, ízig-vérig ismeri, automatikus volt, hogy ő készít belőle filmet.

– nyilatkozta a filmügyi kormánybiztos.

A Kölcsönlakást már leforgatták, és egy újabb előzetes is megérkezett a februári bemutató előtt. A történet egy nagyon kusza megcsalós történetet jár körül: két férj szerepel benne, Henrik (Klem Viktor) és Balázs (Haumann Máté). Egyikük családcentrikus és most újítja fel a lakást, a másik csábítgat, és örül a félkész háznak, hiszen oda viheti a nőket. A filmben feltűnik Balla EszterMartinovics Dorina és a felújítást levezénylő dizájner szerepében Szabó Simon is. A Valentin-napon mozikba kerülő Kölcsönlakásban Kiss Ramóna szintén kameózik.

Kiemelt kép: InterCom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik