Kultúra

A Queen gitárosa szerint katasztrófa lett volna, ha Sacha Baron Cohen alakítja Freddie Mercuryt

Nemrég debütált a mozikban a Freddie Mercury és a Queen történetét bemutató Bohém rapszódia. A főszerepben Rami Malek látható végül a filmben, ám sokáig Sacha Baron Cohent képzelték a Queen énekesének bőrébe.

Az együttes szólógitárosa, Brian May most egy interjúban mondta el véleményét arról, milyen szörnyű lett volna, ha tényleg a komikus alakítja Mercuryt, írja az nme.com.

„Szerencsére időben felismertük, mennyire szörnyű is lett volna így dönteni. Azt hiszem, mindannyian idegesek voltunk az elején, amikor a castingnál tartottunk még csak. Valóban kemény dolog ezt megfontolni, ki is alakítsa például téged. Az engem alakító Gwilym Leevel például sok időt töltöttem vele, így megértett engem. Felvette a stílusomat és azt a viselkedést, ami olyanná teszi, mint én vagyok” – mondta el.

Kevés köze van a valósághoz a Bohém rapszódiának
Is this the real life, Is this just fantasy? – kérdezi a film címét adó dal kezdetén a Queen. De mi köze a filmnek a valósághoz és a képzelethez.

May szerint Mercury is jóváhagyta volna a filmet.

„Ez a film minden nagyságával, hiúságával és bizonytalanságával mutatja be őt, az egész lényét.”

Sacha Baron Cohen polgárpukkasztó filmet akart, mely leginkább Mercury homoszexualitására és rengeteg meztelenkedésre lett volna kiélezve, minden „piszkos kis részletével együtt”, de ez, érthető módon, sem Brian Maynek, sem Roger Taylornak nem tetszett, ők sokkal hétköznapibb alkotást szerettek volna visszalátni a vásznon.

A Bohém rapszódiát ne nevezzük Freddie Mercury-filmnek, mert nem az
A Queen- és/vagy Freddie Mercury-filmként beharangozott Bohém rapszódia monstre PR-anyagként végezte, amit csak a hibátlan zene ment meg. Jó buli, nagyon jó, de méltatlanul kamuzik. Kritika.

Kiemelt kép: FOUR BY TWO / EVERYMAN PICTURES / COLLECTION CHRISTOPHEL

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik