Kultúra

Azért, mert szép vagy, nem biztos, hogy az életedet is annak látod

Jövő év elején mutatják be Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű, Csodálatos fiú című filmjét, melynek szinkronos előzetese itt látható először:

A film szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget, nem csak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük.

David Sheff  (Steve Carell) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (Timothée Chalamet) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd. A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David kénytelen feltenni magának a kérdést, meddig terjed a szülő felelőssége, a szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?Steve Carell (Foxcatcher, A nagy dobás) és Timothée Chalamet (Szólíts a neveden, Lady Bird) mellett Maura Tierney (Vészhelyzet) és Amy Ryan (Elcserélt életek, Hétköznapi titkaink) is feltűnik majd a filmben.

A Csodálatos fiú január 31-én debütál hazai mozikban.

Mozinet
Kiemelt kép: Mozinet
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik