Kultúra

Veszprémbe jön Caro Emerald

De retró is lesz, meg még egy rakás izgalom: itt az első morzsa a jövő nyári Veszprémfest programjából.

Jövőre már tizenhatodik alkalommal lesz Veszprémfest a veszprémi História Kertben, éspedig július 10 és 13. között. A négy este programja fokozatosan derül majd ki, az első három nevet ma tudtuk meg: 2019-ben már biztosan ott lesz a VeszprémFest színpadán Caro Emerald, a UB40 featuring Ali & Astro és Katie Melua.

Caro Emeraldnak itthon óriási rajongótábora van, mint általában a swinghez közeli műfajoknak, a holland énekesnő így július 10-én immár sokadik alkalommal lép fel Magyarországon. Caro Emerald 2010-ben robbant be a köztudatba Deleted Scenes From The Cutting Room Floor című albumával, amelyben, mint azóta is a hollywoodi aranykor a sztenderd táncok hangulatát idézte meg, és annyira tetszett a közönségnek, hogy első helyen nyitott a holland eladási listán és hat héten belül platina státuszt ért el. Pozícióját 30 héten keresztül őrizte, megdöntve ezzel Michael Jackson Thrillerjének rekordját Hollandiában. Az lemezből világszerte közel másfél millió példány kelt el. 2014-ban aztán jött a második album, The Shocking Miss Emerald címen, ami még elődjénél is nagyobbat szólt, a nemzetközi sikert is bebetonozva mind lemezeladásokban, mind a fellépések és a díjak számában.

A Veszprémfest második napjának programját 2019 februárjában jelentik be a szervezők, azt viszont már tudjuk, hogy a harmadik, július 12-i napon ki lép fel: a UB40 alapítótagjai, Ali Campbell és Astro a világ egyik legsikeresebb, jelenleg is működő reggae formációjának vezetőiként pályafutásuk és zenekaruk negyvenedik évfordulóját ünneplik turnéjukon. Az 1978-ban alapult zenekar nagy eséllyel elhozza legnagyobb slágereit
a Food For Thoughttól a Red Red Wine-on át a Chrissie Hynde-val közösen rögzített I Got You Babe-ig.

Fotó: Veszprémfest
Fotó: Veszprémfest

A fesztivál utolsó napján, július 13-án régi ismerősként Katie Melua 2014 után újra koncertezik a fesztiválon. A britek nemzeti kincse 12 millió eladott album, egymillió koncertjegy és harminckét platinalemez után legsikeresebb dalaiból énekel a koncerten.

Kiemelt kép: Veszprémfest

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik