Kultúra

Rangos díjat nyerhet a Ruben Brandt

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című akció-thrillere a Pixar és a Disney legújabb alkotásaival versenyez az International Press Academy Satellite díjáért az animációs film kategóriában. A díjatadó februárban lesz Beverly Hills-ben.

Az International Press Academy évről évre díjazza az év legjobb filmjeit különböző kategóriákban. A 20 ország újságíróiból, bloggereiből és sajtófotósaiból álló nemzetközi szervezet a napokban jelentette be a 2018-as Satellite-díjak jelöltjeit. A tagok szavazatai alapján az egészestés animációs film kategóriában a Ruben Brandt mellett a Hihetetlen család 2., a Kutyák szigete, a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph, a Liz és a kék madár és a Mirai – Lány a jövőből című japán animék indulhatnak.

Ruben Brandt története szerint különös, visszatérő álom formájában törnek kedvenc festményei a pszichológus-művészetterapeuta Ruben Brandt életére éjszakánként. A kritikánkban mi is nagyon dicsértük a filmet. A locarnói filmfesztiválon debütált filmet Amerikában a Sony Pictures Classics vette meg, mely Nemes Jeles László Oscar-díjas filmjét, a Saul fiát is forgalmazza.

A Ruben Brandt, a gyűjtő szerepel az év 25 legfontosabb animációs filmje között, melyeket beneveztek a legjobb egészestés animáció Oscar-díjára.

(MTI)

Kiemelt kép: Ruben Brandt Produkció

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik