Kultúra

Európai sztár lesz a Drakula-sorozat főszereplője

Azt már eddig is tudhattuk, hogy Mark Gatiss és Steven Moffat a Sherlock után újabb klasszikusról, Drakuláról készít sorozatot. Bram Stoker 1897-es regényét három nagyjátékfilm hosszúságú epizódban dolgozzák fel, a BBC gyártásában és a Netflix forgalmazza majd.

Most végre az is kiderült, hogy Drakulát a legjobb férfi főszereplőjéért járó Európai Filmdíját múlt évben elnyerő Claes Bang (Négyzet) alakítja majd.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy eljátszhatom Drakulát, különösen úgy, hogy a forgatókönyv két olyan hihetetlen tehetség keze alatt íródik, mint a Sherlockot is készítő Steven Moffat és Mark Gatiss. Annyira izgatott vagyok, hogy emélyülhetek ebben az ikonikus és szuper érdekes karakterben. Igen, gonosz karakterről van szó, de közben sokkal több ennél. Karizmatikus, intelligens és szellemes. Rájöttem, hogy nagy elvárásoknak kell megfelelnem, hiszen sok fantasztikus színész eljátszotta már őt az évek során, de kiváltságosnak érzem magam, amiért most én is ezt az elképesztő karaktert alakíthatom” – mondta Bang a BBC-nek.

Mivel az alkotók 2018 januárjában kezdték csak el a forgatókönyv megírását, valószínűleg egy ideig még várnunk kell a híres vérszívó történetére. Addig Banget Borbély Alexandra oldalán láthatjuk nemsokára Julius Ševčík Üvegszoba című filmjében.

A Sherlock alkotói támasztják fel Drakulát
A detektív után trendi sorozat készül a leghíresebb vámpírról is.

Kiemelt kép: PLATTFORM PRODUKTION/ARTE FRANCE / PHOTO12

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik