Kultúra

A baloldal nem tud fogást találni rajtam

Paolo Sorrentino (A nagy szépség, Ifjúság, Az ifjú pápa) Silvio Berlusconiról forgatta legújabb, Silvio és a többiek című filmjét, melynek eredeti címe, a Loro kétértelmű: a szó olaszul jelenti azt is, hogy ők, de ugyanúgy ejtik a l’oro, vagyis az arany szót is, ami elég beszédes a film tartalmát illetően. A filmhez most végre a szinkronos előzetes is megérkezett:

A Mozinet Filmnapok megnyitóján a Silvio és a többiek európai változatát láthatta a közönség, vagyis az eredetileg két 100 perces játékfilm egybe összevágott, 150 perces változatát. Ebből készítettek, elvileg az Oscar-jelölés miatt, egy új verziót, persze az is elképzelhető, hogy azokat a jeleneteket hagyták ki belőle, melyek túlságosan is nagy figyelmet fordítottak az olasz belpolitikára.

Sorrentino, elmondása szerint, sok fiktív elemet épített a történetbe, nem kifejezetten a bulvár része érdekelte. Ráadásul a film első harmadában nem is Berlusconi, hanem egy strici (Riccardo Scamarcio) áll a középpontban, aki a politikus közelébe szeretne férkőzni. Ez sikerül is, a férfi elképesztő partikat szervez Berlusconinak, ahol semmiben sincs hiány, ami a kéjt és az egyéb élvezeteket garantálja.

A Silvio és a többiek  december 20-tól látható a magyar mozikban.

Kiemelt kép: INDIGO FILM / PATHE / FRANCE 2 C / COLLECTION CHRISTOPHEL

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik