Kultúra

Meghalt Stephen Hillenburg, a Spongyabob kitalálója

Meghalt Stephen Hillenburg, a Spongyabob Kockanadrág rajzfilm-sorozat legendás alkotója, írja a Variety. Hillenburg tavaly jelentette be, hogy amiotrófiás laterálszklerózissal (ALS) küzd.

„Hihetetlenül elszomorított minket Steve Hillenburg halálának a híre. Szeretett barát és mélyen tisztelt alkotótárs volt, őszinte részvétünk az egész családnak. Steve sajátos humorérzékkel és ártatlansággal töltötte be a Spongyabobot, amely gyerekek és családok generációinak okozott örömet szerte a világban. Egészen eredeti karakterei és a Bikinifenék világa még sokáig emlékeztetnek az optimizmus, a barátság és a képzelet határtalan erejére” – búcsúzott tőle a Nickelodeon tévécsatorna közleményében.

Hillenburg tengerbiológiát tanított 1984-től, SpongyaBobék karaktereit azért alkotta meg kezdetben, hogy játékos módon oktassa tanítványait. Karrierje 1987-ben indult, ekkor már professzionális szinten is elkezdett foglalkozni az animációs műfajjal, majd 1993-ban került a Nickelodeonhoz. A Spongyabob Kockanadrág első részét 1999 májusában vetítette le a csatorna, azóta majdnem kétszázötven résznél jár már és számos díjat nyert.

Kiemelt kép: Junko Kimura/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik