Kultúra

Jövőre jön A szolgálólány meséje folytatása

Margaret Atwood kedden jelentette be, hogy már írja disztópikus regénye, A szolgálólány meséje folytatását, mely jövő ősszel jelenik majd meg. A Testamentumok címet kapó regény az előző kötet utolsó jelenete után 15 évvel  fog játszódni, és három női karakter narrálja majd.

Az Atwood által 1984-ben írt A szolgálólány meséjéből készült sorozat hatalmas népszerűségnek örvendett, mi itt dicsértük agyon. A történet az egykori Amerikai Egyesült Államok helyén létrejött, Gileád Köztársaság nevű totalitárius társadalomban játszódik, ahol torz fundamentalizmus uralkodik, az állam teljes működése a nők szaporítószervei körül forog. A sugárszennyezés következtében terméketlenné vált, elnyomott nők itt sokadrendű állampolgárok, rosszabb esetben rabszolgák, „jobb esetben” férjeik alárendeltjei, akik kénytelen végignézni, ahogy a családhoz rendelt béranyával hálnak uraik.

A Testamentumok 2019 szeptemberében kerül a boltok könyvespolcaira, de nem fog egyezni azzal a folytatással, amit a tévésorozat második évadában láthattunk.

Margaret Atwood: "El kell mondani a véleményünket, amíg még megtehetjük"
Az atomkatasztrófa miatt olyan alacsony a termékenység, hogy a még nemzőképes nőket teljes elnyomásban, rabszolgasorban tartják, erről szól A szolgálólány meséje. Interjú a szerzővel.

Kiemelt kép: Hulu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik