Kultúra

Többmilliós bírságot kapott az RTL Klub Szabó Simon és ÉNB Lali meztelenkedése miatt

6 millió forint bírság megfizetésére kötelezte az RTL Klub szolgáltatóját a Médiatanács a Szenzációs Négyes című műsor egy szeptemberi adása miatt, miután több beadvány is érkezett a hatósághoz. A testület megállapította, hogy ugyan a produkció nem szexuális témát dolgozott fel, a szereplők tánca mégis vulgáris módon utalt a nemiségre, a műsorvezetőtől, a zsűri tagjaitól és a többi szereplőtől pedig szexuális utalások hangzottak el.

A szolgáltató által 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-besorolást kapott a műsor, amely így káros hatással lehetett a 16 évnél fiatalabbak, legfőképpen a 12-14 éves gyermekek – ahogy a médiatörvény fogalmaz – szellemi, erkölcsi vagy fizikai fejlődésére, tehát túl megengedő volt a korhatár-besorolás.

Nemcsak az RTL Klubot büntették meg, a TV2 szolgáltatójának 1,25 millió forint bírságot állapított meg a testület a szeptemberben sugárzott Valami Amerika 3 korhatár-besorolása miatt, mivel a megjelenített verbális és fizikai erőszakot tartalmazó jelenetek, szexuális utalások, valamint a halmozottan előforduló durva, trágár nyelvezet miatt az alkalmas a 12-16 éves korosztály személyiségfejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Eljárást indít a Médiatanács az RTL Klub Szenzációs négyes című műsora miatt
Hatósági eljárás keretében vizsgálják a műsort, miután abban „meztelenül, intim testrészeiket alig takarva táncoló férfiak” voltak láthatók.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik