Kultúra

Kokainozó bűnöző és bokor mögött bujkáló rab is feltűnik az új börtönfilmben

Az igazság védelmében címmel, először készített rövidfilmet a rácsok mögötti világról és annak drámáiról a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, melynek célja, hogy a fogvatartottak szemszögéből, valósághűen mutassa be a börtönéletet, írja az Index.

Leírhatnánk, mi látható az előzetesben, de érdemes inkább végignézni azt:

A valós események ihlette fikciós filmben tulajdonképpen minden benne van, amire a börtönök világát megismerni vágyó ember kíváncsi: felülnézetből vett, a börtön udvarában menetelő vagy az őrökre támadó rabok, az erdőben bukdácsolva menekülő fogoly, keresztre feszített pózban a cellájában álló elítélt, na meg a drámai aláfestő zene. Ja, és egy alufóliáról kokaincsíkot felszippantó férfi, ha nem lenne teljes a kép.

„A BvOP nagyot álmodott akkor, amikor egy olyan produkció elkészítésére vállalkozott, amely filmszerűen mutatja be, ugyanakkor valósághűen tükrözi a a fogvatartottak és őrzőik életét, a mindennapok kihívásait. A saját gyártású, a büntetés-végrehajtási szervezet munkáját teljesen újszerűen ábrázoló film két fogvatartott történetén keresztül nyújt bepillantást a büntetés-végrehajtás zárt, ugyanakkor különleges világába. A történetben olyan valós események lettek feldolgozva, amelyek egy börtön hétköznapjaiban előfordulhatnak” – írja a BvoP a közleményében.

Kiemelt kép: Youtube / Prison Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik