Kultúra

Megszűnnek a Dumaszínház gyerekelőadásai

Az öt éve működő Dumaszínház - Gyerekhajó a tao-támogatás megszűnése miatt húzza le a rolót.

A közlemény az előadásait a Szilágyi Dezső térnél horgonyó TRIP hajón tartó Dumaszínház – Gyerekhajó Facebook-oldalán jelent meg november 19-én, hétfőn:

A tao-támogatás jelentős bevételi forrásunk volt. Ez nem lesz. A jegybevételből nem tudjuk működtetni a Színházunkat. Nem tervezhetünk a bizonytalanságra, ígéretekre, jóslatokra. Nem lehet azt mondanunk, vágjunk bele mégiscsak, aztán lesz, ami lesz. Így nem képes működni egyetlen intézmény sem. Mivel még nem tudni, lesz-e, s ha igen, milyen feltételekkel bármilyen más támogatási forrás a kieső tao miatt, arra kényszerülünk, hogy 2019. január 1-jétől MEGSZÜNTESSÜK AZ ÖT ÉVE SIKERESEN MŰKÖDŐ SZÍNHÁZUNKAT.

A színház azt ígéri, december 23-áig minden kitűzött előadásukat megtartják, és várják a jó tündért, hátha érkezik egy megmentő. Mint ismeretes, 2019. január 1-jétől megszűnik az előadóművészeti szervezeteknek utalható tao (társasági adó), amely révén a magánszféra eddig rendkívül komoly támogatáshoz juttathatott kulturális intézményeket, így zenekarok, táncművészeti csoportok, színházak működését segítették ily módon.

Borítófotó: TRIP hajó Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik