Kultúra

Bocsánatot kért az atombomba-támadásos póló miatt a népszerű banda menedzsere

Nemrég írtunk róla, hogy a K-pop, vagyis a korei popműfaj egyik éllovasa, a BTS nevű fiúcsapat egyik tagja hirosimai atomtámadásos képpel díszített pólóban feszített, mely a 35 éves japán megszállásra céloz (Japán 1910-1945-ig megszállva tartotta a Koreai-félszigetet). A képen még látható egy gombafelhő is, amit sokan egyértelműen a hirosimai támadás szimbólumának tudtak be. Ezzel a szerencsétlen tettével magára haragította az egyik tévécsatornát, mely azonnal le is mondta a banda fellépését. A BTS ekkor elnézést kért rajongóitól, de csak a fellépés elmaradása miatt, a pólós ügyről pedig mélyen hallgattak.

Most viszont megszólalt a menedzserük, és nyilvánosan bocsánatot kért az együttes nevében az ízléstelen tréfa miatt, írja a Guardian. A Big Hit Entertainment elmondta, hogy az együttes tagjának „nem állt szándékában, hogy fájdalmat okozzon” és őszinte elnézést kért azért is, mert nem tett olyan óvintézkedéseket, amelyek megakadályozhatnák az ilyen ruhák viselését a művész által.

Nem ez az első eset, hogy az együttes ilyen botrányba keveredne. Az atombombás pólós eset előtt náci jelzéssel ellátott felsőben tűnt fel a banda másik tagja, de lengettek már a színpadon is olyan zászlókat, melyek erősen hasonlítottak a horogkereszthez.

Kiemelt kép: MARK RALSTON / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik