Kultúra

Cenzúrázták a Bohém Rapszódia meleg jeleneteit Malajziában

Nem mindenhol tudtak mit kezdeni Freddie Mercury, a Queen frontembere életét bemutató, Bohém rapszódia című filmmel. Malajziában például 24 percet vágtak ki a Dexter Fletcher által rendezett alkotásból, és nem azért, mert a történetnek mondjuk kevés köze lenne a valósághoz, hanem a meleg-, illetve biszex utalások miatt, írja az Independent. Malajziában ugyanis a homoszexualitás még mindig illegálisnak minősül, melyet börtönbüntetéssel vagy testi fenyítéssel büntetnek.

Nem látható emiatt az I want to break free című szám klipforgatási jelenete sem, mivel abban Mercury rózsaszín, műmellekkel kitömött felsőben és miniszoknyában porszívózik. Malajzia pedig, valószínűleg a drag jelenségét sem kultiválja erősen.

Azt mondjuk nem érteni, hogyha kivágták ezeket a részeket, akkor miért kapott a film 18-as korhatár-besorolást. Sok rajongó kiakadt a döntésen, érthetően:

„Kivágták az összes meleg jelenetet, rengeteg lyukat hagyva ezzel a történetbent” – írta valaki, ami igen nehezen értelmezhetővé teszi a filmet.

„Szingapúrban és Malajziában is láttam a filmet, és állítom, hogy nem fogjátok megérteni, ha Malajziában nézitek meg. Ajánlom, hogy valahol máshol tegyétek!”

A Bohém rapszódiát ne nevezzük Freddie Mercury-filmnek, mert nem az
A Queen- és/vagy Freddie Mercury-filmként beharangozott Bohém rapszódia monstre PR-anyagként végezte, amit csak a hibátlan zene ment meg. Jó buli, nagyon jó, de méltatlanul kamuzik. Kritika.

Kiemelt kép: GK FILMS / NEW REGENCY PICTURES / COLLECTION CHRISTOPHEL

Ajánlott videó

Olvasói sztorik