Kultúra

Sorra égnek le a sztárok házai a kaliforniai tűzvészben

Már 30 fölé lépett a kaliforniai erdőtűz halálos áldozatainak száma és több mint 200 ezer embert kellett eddig kitelepíteni otthonából, köztük hollywoodi sztárokat is, akik közül sokan a veszélyeztetett területen laktak, mint például Orlando Bloom, Lady Gaga vagy Martin Sheen. Több hírességnek pedig az otthona is elpusztult, Miley Cyrus például a Twitteren tette közzé, hogy malibui otthona is elpusztult a tűzben.

Teljesen megrázott a közösségünket sújtó tűzvész. Egy vagyok a szerencsések közül, az állataimnak és életem szerelmének sikerült biztonságban kijutnia, és most csak ez számít. A házam többé nincs meg, de a családommal és barátaimmal közös emlékek igen

– írta a 25 éves énekesnő, aki a tűzoltóknak is köszönetet mondott hősies munkájukért. Gerard Butler is a tűzoltók önfeláldozó bátorságát emelte ki posztjában, és még egy szelfit is közzétett, ahol porig égett háza és autója előtt pózol.

Hasonlóan járt Neil Young is, akinek már másodszor égett le otthona a Kaliforniában egyre gyakoribb és veszélyesebb erdőtüzek miatt. A zenész a tűzvészért az állami erdészetet hibáztató Donald Trump ellen rohant ki, aki szerinte nem akar szembenézni a valósággal, hogy a soha nem látott, extrém tűzvészek a klímaváltozás következményei. A tragédia miatt rendezvények is elmaradnak, a Netflix például lemondta a Coen testvérek új westernjének vörös szőnyeges bemutatóját a kaliforniai AFI fesztiválon.

Kiemelt kép: Gerard Butler/Instagram

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik