Kultúra

Rákapcsoltak a Marvelnél a Fekete párduc Oscar-kampányára

Szeptember derült ki, hogy a Disney forgalmazta Fekete párduc milyen kategóriákban kíván részt venni az Oscar-díjakért folyó kampányban. A film szívesen versenyezne a legjobb film, a legjobb rendező (Ryan Coogler), a legjobb adaptált forgatókönyv (Ryan Coogler & Joe Robert Cole), a legjobb férfi színész (Chadwick Boseman), a legjobb férfi mellékszereplő (Michael B. Jordan, Winston Duke, Andy Serkis és a többiek), a legjobb női mellékszereplő (Danai Gurira, Letitia Wright és a többiek), a legjobb filmzene (Ludwig Göransson) és a legjobb fényképezés (Rachel Morrison) díjáért is.

A Fekete Párduc fontos film, csak nem nekünk
Mi nem fogjuk a bőrünkön érezni, milyen jelentősége van ennek a szuperhősnek.

Amilyen későn kezdik el a film kampányát, olyan sok kategóriát vágynak győztesként meghódítani. Az viszont nehézséget jelenthet a Variety cikke szerint, hogy nem egy friss, hanem egy múlt év februárjában debütált alkotásról van szó, ami ráadásul szuperhősfilm (az első köztük, amiben szinte csak fekete színészek játszanak), több mint egymilliárd dolláros összbevételi rekordot megdöntő blockbuster ide vagy oda.

A rengeteg kategóriában való nevezés talán amiatt is lehet, mert mint nemrég kiderült, az Oscar-díjakat odaítélő Akadémia a legjobb közönségfilmnek járó, új, külön kategóriáját jövőre még nem vezetik be. Erről amúgy sokan azt gondolták, hogy a Fekete Párduc vigaszdíjazása miatt hozta létre az Akadémia.

Kíváncsiak vagyunk, vajon célt ér-e a Disney terve, és vajon hány kategóriában jelölik (ha jelölik) a Fekete párducot végül az Oscarra.

Kiemelt kép: MARVEL STUDIOS/WALT DISNEY PICTU / PHOTO12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik