Kultúra

Nagykoncerttel ünnepli 70. születésnapját Deák Bill Gyula

November 9-én, életműkoncerttel ünnepli 70. születésnapját és 50 éves pályafutását Deák Bill Gyula a Papp László Budapest Sportarénában. A blueskirály koncertjén vendégként fellép még Hobo, valamint Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca a Kartelből.

A zenész az Aréna-koncerten énekelni fog régi Hobo Blues Band-számokat, illetve szólólemezeiről és az István, a királyból is előad majd két dalt. Elhangzik a Rossz vérA felszarvazottak balladája a Kőbánya blues és A Kőbánya blues is, melyet Deák Bill és Ganxsta együtt fognak előadni.

A zenész szeptemberben úgy nyilatkozott a Borsnak, hogy bár a hallása már nem a régi, de esze ágában sincs visszavonulni és a koncertmeghívásoknak továbbra is szívesen tesz eleget.

Deák Bill a hatvanas években a Sztár zenekarral kezdett énekelni, később játszott a Lloydban, a Napsugárban, a Wanderersben, vendégként a P. Mobilban, a Miniben és a Hobo Blues Bandban, melynek 1979 és 1985 között tagja is volt. 1987-ben alapította meg saját formációját, a Deák Bill Blues Bandet.

Kiemelt kép: Veres Nándor / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik