Kultúra

46 év után végre bemutatják az Aretha Franklinről szóló dokumentumfilmet

Közel fél évszázad után láthatják a nézők a nemrég elhunyt Aretha Franklinről készült, Amazing Grace című dokumentumfilmet, írja az nme.com. Az eredeti felvételeket Sydney Pollack rendező készítette 1972-ben, de nem volt megelégedve az anyag minőségével (nem használt például csapót), ezért elvetette a produkciót akkor. 2011-ben Alan Elliott producer végül producer befejezte a filmet, de már sokkal jobb technikai körülmények között.

A technikai problémák mellett a különböző jogi csaták is megnehezítették a film bemutatását. Az énekesnő nem járult hozzá a film 2015-ös Telluride Filmfesztiválon való levetítéséhez, mert nem szerette volna, hogy a filmben szereplő, 1972-es koncertfelvételei bekerüljenek az alkotásba.

Az Amazing Grace premierjére végül a DOC NYC fesztiválon kerül sor november 12-én, melynek vetítésére minden jogot megadott Franklin ügynöksége. A nagyközönség valószínűleg januártól láthatja a filmet.

Aretha Franklin halálával a műfaj legnagyobbjainak egyike távozott
Amerika alighanem a háború utáni legnagyobb énekesnőjét veszítette el Aretha Franklin halálával. Miért volt ő a legnagyobb?

Kiemelt kép: Express Newspapers/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik