Kultúra

Coco Chanel és a szerelem illata (x)

  1. Párizs.
Coco Chanel, a párizsi divat nagyasszonya szép szakmai sikereket ért már el, mikor a magánélete szörnyű válságba jut. Szerelme autóbalesetben életét veszti, s a boldogtalan nő képtelen a gyásszal megbirkózni. Támogató barátnője segítségével idővel új életcélt talál, amikor a szeretett férfival közös ötletüket, egy Chanel-parfüm megalkotását veszi tervbe. A nagy csoda, a Chanel No 5 megálmodása az első lépés egy olyan úton, amelynek a vége a szerelem illatának felfedezése. A gyötrelmes útra a saját múltjának árnyaival is küzdő Coco szerető lelki társat kap a sorstól, a karizmatikus Dmitrij Romanov herceget.

 

Részlet a műből:

„Aki élt és mozgott, a Grand Caféba járt. Na jó, többnyire a helyőrség tisztjei fordultak meg ott. Szórakozóhelyből nem volt sok Moulins-ban, és úgy sejtem, hogy ez ma sincs másként. A Grand Café szép hely magas mennyezettel, egészen addig felérő tükrökkel és sok-sok asztallal, amelyek már húsz éve is telefonnal voltak felszerelve. Adrienne-nel mi gondoskodtunk a szórakoztató zenéről.

– Értem. Itt énekeltétek, hogy Qui qu’a vu Coco, igaz? – emlékezett Dmitrij.

– Azt is énekeltük. Nekem az a dal afféle védjegyem lett… – Gabrielle elhallgatott, és gondolatban megint az emlékeibe merült. – Ugyanúgy, mint Ko Ko Rico dala – folytatta végül, és Dmitrij szemébe nézett. – Így lett Gabrielle-ből Coco.

– Nem írt Offenbach operettet egy parfümkészítőről is? A zene kiteljesíti az életedet, ma chère. – Dmitrij megfogta Gabrielle karját. – Nézzük meg, hol született meg Coco Chanel! És hogy őszinte legyek, meg is éheztem.

 

www.kossuth.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik