Kultúra

Az HBO-nak egyáltalán nem tetszett Trump Trónok harcás utalása

Az amerikai elnök még péntekek az HBO egyik legnépszerűbb sorozatával, a Trónok harca jelmondatával harangozta be az Irán elleni büntetőintézkedéseket. Az HBO viszont egyáltalán nem nézte jó szemmel, hogy Donald Trump a „Winter is Coming” (közeleg a tél) örök riogatással jelentette be, hogy Washington november 5-től ismét bevezeti az atomalku után feloldott szankciók alkalmazását.

„Hogy mondják dothrakiul, amikor egy szlogent rosszul használnak?” – írta az HBO twitteren Trump saját Trónok harcás fejére célozva.

Az intézkedések az iráni pénzügyi és energetikai szektort, valamint hajózást és hajógyártást érintik, és azokat az országokat is büntetik, akik még mindig Irántól veszik a nyersolajat. Azok a vállalatok sem ússzák meg a szankciókat, akik a tiltólistán szereplő perzsa cégekkel üzletelnek. Mike Pompeo külügyminiszter és Steve Mnuchin a pénzügyi tárca irányítója az elnök tweetje után elmondta az újságíróknak, hogy ez így is marad, amíg Irán fel nem hagy a terrorizmus támogatásával, és a katonai szerepvállalással Szíriában.

Fotó: Scott Olson / Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik