Kultúra

Milliós bírságot kapott az RTL Klub a Való Világ 4 miatt

Hét éve húzódó bírósági procedúra után, október 10-én a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta azt az elsőfokú bírósági ítéletet, amely a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa javára döntött a Való Világ negyedik szériájának elmarasztalásában. A Médiatanács döntése szerint a szolgáltató bizonyos epizódokat nem a megfelelő korhatár-kategóriába sorolt, és az azokhoz kapcsolódó műsorelőzeteseket sem a megfelelő idősávban sugározta, emellett a műsorszámok alatt több esetben burkolt reklámot tett közzé. Az RTL Klub közel 143 millió forintot köteles kifizetni bírságként.

A Médiatanács még 2011-ben döntött arról, hogy a Való Világ 4 2010 novemberében és decemberében leadott huszonegy epizódja és azok előzetesei nem a megfelelő korhatári-besorolást kapták. A testület döntése szerint a műsort többek között a közvetlen szexuális utalások, a trágárság, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás bemutatása miatt a szolgáltató által besorolt korhatár-kategóriánál – 12 éven aluliak számára nem ajánlott – magasabb kategóriába kellett volna sorolni.

Való Világ 9: így néz ki idén a villa
Mutatjuk, mire számíthatnak a beköltözők.

Megkerestük a csatornát azzal kapcsolatban, hogy a döntés befolyásolja-e bármiben is a vasárnap induló Való Világ 9-et, melyre az alábbi választ kaptuk az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságtól:

„Az RTL Magyarország a bírósági ítéletet tudomásul vette, a témában további nyilatkozatot nem kíván tenni. A mostani döntés semmilyen formában nem befolyásolja a vasárnap induló új szériát.”

Kiemelt kép: Mohai Balázs / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik