Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hosszú hétvégén? Budapesti és a vidéki programok november 1-4. között.

Kiállítás

Tuti tipp családoknak az őszi szünetre, a gyerekek imádni fogják: a világ legmodernebb játszótere költözött az Andrássy útra. Ez év végéig lehet látogatni a június elején nyílt Andrássy Élményközpontban a japán szakemberek által megálmodott, Magyarországon először bemutatkozó interaktív játszóteret, a Future Parkot. A Future Park című kiállítás a világ legmodernebb tudományos játszótere, mely  varázslatos világba kalauzolja el a gyerekeket és felnőtteket.

Jegyek a helyszíni jegypénztárban, az Interticket jegyértékesítési pontjaiban, illetve online a jegy.hu–n vásárolhatók.

Mozi

Hollywood ügyeletes szépfiúja, Ryan Gosling játssza a főszerepet a Neil Armstrongról szóló Az első ember című életrajti filmben. Az emberi civilizáció egyik legnagyobb diadalát bemutató film Oscart hozhat Gosling számára. A film producere Steven Spielberg, szóval egy tisztességesen kivitelezett, a téli díjszezonra optimalizált, az amerikai innovációt és kitartást pajzsra emelő filmet kapunk majd a pénzünkért.

Most majd Ryan Goslingnak is adnak egy Oscar-díjat
Az első ember ezért készült. Meg azért, hogy helyrehozza Amerika megtépázott nemzeti öntudatát. Kritika.

Az első ember (First Man), 2018, 141 perc. 7/10

Színház

Vagyis inkább cirkusz, de annak is egy megújult műfaja, az újcirkusz. Napjainkban ha cirkuszról beszélünk, nem feltétlenül a városszéli sátrakra gondolunk, hanem olyan produkciókra, amit Cirque du Soleil tett világhírűvé. A kortárs cirkusz vagy újcirkusz ma már a komoly színpadok elismert művészete, hazánkban a Recirquel artistái nyűgözik le a közönséget. Új My Land című darabjukban hét artista mesél a testével arról, mit jelent nekik a haza, az a haza, ami itt a megtépázott Ukrajnát jelenti.

Lélegzetelállító játékot játszik a lelkünkkel a Recirquel új darabja
Testek döbbenetes képességei, realitásérzékkel játszó látvány és a megrendítő zene - a Recirquel My Land című új darabját nem felejtjük el soha.

Recirquel Újcirkusz Társulat: My Land című előadása a MüPában látható 2018. október 17-től.

Vidéki program

Az őszi szünet idején biciklis túrákkal várja a látogatókat a Skanzen. A résztvevők minden nap más-más tematika mentén tekerhetnek körbe a múzeumon muzeológusok vezetésével. Lesz temetőtúra, bortúra, szombaton pedig Mákszem és Gubó nyomába lehet eredni. A túrák minden nap 11.00 órakor indulnak és kb. 2 óra hosszúságúak.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Magyarország egyetlen boogie woogie fesztiválja lesz Győrben december 6. és 8. között. A győri Boogiefeszt 11. alkalommal várja a rock and roll ősének is tekinthető műjaj rajongóit. Fellép többek közt a világ leghíresebb boogie woogie-zongoristája, a német Axel Zwingenberger, a holland Mr. Boogie Woogie, és a hazai The Easy Babies, három egyenruhás lány, akik a 40-es évek hangulatát varázsolják a színpadra. Fellép két francia táncospár, Ludovic Chanton és Stacy Aurel, Jérémy Chanton és Mélanie Deniau is. A program ingyenes koncerttel kezdődik december 6-án.

További információ a fesztivál honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik