Kultúra

1 dollárt kért novellája megfilmesítéséért Stephen King

Stephen King, a horror nagy mestere jelképes áron, egy dollárért adta el Stationary Bike című novellájának megfilmesítési jogait. Bár a walesi fiatalok profitot biztos nem termelnek majd a filmből, abban reménykedtek, ha jó filmet készítenek, nemzetközi fesztiválokra is meghívják őket esetleg.

Az amúgy filmes iskolában tanuló tinik a következő hónapokat a forgatókönyv megírásával töltik majd, de munkájukat segíteni fogja Kevin Phillips is a Green Valley Film Productions-től. A férfi a Guardiannak elmondta, hogy King irodája egy napon belül visszaszólt a diákoknak, hogyan tudják megszerezni a film jogait, majd egy héten belül meg is kapták azokat.

A filmet a 16 éves Alfie Evans és a 14 éves Cerys Cliff készíti, Phillips reményei szerint idén karácsonykor elkezdődik még a forgatás. A Stationary Bike egy Richard Sefkitz nevű művészről szól, aki New York-i apartmanjában szobabiciklizni kezd, hogy magas koleszterinszintjét kezelje. Unalmának enyhítéseképpen térképeken rajzolja az útvonalat, és mindennap bejelöli, mennyi mérföldet tett meg. De ahogy közeledik a célhoz, furcsa gondolatok kezdik kínozni, hogy valaki követte őt a mindennapi túráin.

Kiemelt kép: Jim Spellman/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik