Kultúra

Megszólalt a Kevin Spacey-t először szexuális zaklatással vádoló Anthony Rapp

Egy évvel a botrány után szólalt meg újra Anthony Rapp. A színész nyitotta tavaly októberben azok sorát, akik szexuális zaklatással vádolták Kevin Spacey-t. Rapp akkor azt állította, hogy Spacey több mint 30 évvel ezelőtt szexuálisan zaklatta őt, tizennégy éves korában. Innentől kezdve elindult a lavina, ami szépen be is temette maga alá Spacey-t. Sorra szólaltak meg a kollégák, akiket szintén megkörnyékezett az Amerikai szépség színésze. Spacey, hogy mentse magát, hirtelen azzal rukkolt elő, hogy meleg.

„Életem során szerettem és romantikus kapcsolatba is kerültem férfiakkal. Mostantól meleg férfiként élem az életemet” – írta akkor a Twitteren a színész, akit a Netflix a botrány kitörése után azonnal kirúgott.

Hollywoodot térdre kényszerítette a zaklatási botrány, és a magyar színészvilág is kezd felébredni
Idővonalon szedtük össze a legfontosabb eseményeket, mivel lassan követhetetlen hogyan jutottunk el Harvey Weinsteintől és Marton Lászlótól Kevin Spacey-ig vagy éppen Kerényi Miklós Gáborig és Dustin Hoffmanig.

A történtek után egy évvel, Rapp most újra megszólalt egy, a Buzzfeednek adott interjúban, melyet az IndieWire szemlézett.

„Amikor megtudtam, hogy leáll a House of Card forgatása, nagyon ideges és szomorú lettem. Azt éreztem, hogy te jó ég, ez egy nem szándékos következménye a történetnek. Nagyon rosszul éreztem magam a műsoron dolgozó több száz ember miatt.”

Albert L. Ortega/Getty Images

A színész azt is elmondta, hogy megkönnyebbült, amikor a Netflix úgy döntött, hogy Spacey nélkül folytatja a sorozatot. Arra a kérdésre, hogy mit gondolt Spacey a nyilvánosság szeme elől való eltűnéséről, Rapp a következőt válaszolta:

„Igazából nem tudom. Nem tudom, mi lenne az, de remélem, megtalálja a módját annak, hogy újra teljes életet éljen. Ezt komolyan gondolom. Nem hiszem, hogy valaki olyan hosszan tudna úgy viselkedni, ahogy ő viselkedett. Nem hiszem, hogy boldog volt. Démonjai voltak. És bizonyos szinten sajnálom őt. Ugyanakkor minden ember küzd valamilyen démonnal, és a kérdés az, hogy megbirkózol-e velük, hogy ne bánts meg más embereket.”

Kiemelt kép: Mike Coppola/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik