Kultúra

Így készült a Queen leghíresebb száma

Már csak két hetet kell várnunk a Dexter Fletcher rendezte Bohemian Rhapsodyra (Bohém rapszódia). A már tűkön ülő Queen-rajongók azonban örülhetnek, mert kaptunk még egy kis ízelítőt a filmből. Bár a jelenet alig egyperces, könnyen behúzza az embert a hangulata.

A részlet az együttes ikonikus száma, a We Will Rock You születéséről szól, miközben fel-felvillannak a képek, ahogy már a közönség előtt játsszák a számot. A News of The World című albumon hallható számot az együttes gitárosa, Brian May írta 1977-ben.

A Bohém rapszódia a Queen 1970-es megalakulásától kezdve a feltörésükön át egészen az 1985-ös Live Aid koncertig követi majd az együttes történetét. A Freddie Mercuryt alakító Rami Malek mellett az együttes többi tagját Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor) és Joseph Mazzello (John Deacon) alakítják. A filmben feltűnik még Mike Myers (Austin Powers-filmek), Aidan Gillen (Blitz, Sing Street), Tom Hollander (Bor, mámor, Provence, Időről időre) és Lucy Boynton (Értelem és érzelemSing Street) is.

Bohém rapszódiát november 1-jén mutatják be a magyar mozik.

Magyarul is parádés a Queen-mozi első előzetese
Itt a Rami Malek főszereplésével közelgő Bohém rapszódia trailerének szinkronizált változata.

Kiemelt kép: ESPECIAL / NOTIMEX

Ajánlott videó

Olvasói sztorik