Kultúra

A nagyvásznon tér vissza Amy Winehouse

Jövőre kezdhetik el forgatni a 27 évesen, alkoholmérgezésben meghalt Amy Winehouse életéről szóló nagyjátékfilmet, a Wrap értesülései szerint. A film a Monumental Picturesnél készül, forgatókönyvírója Geoff Deane (Mr. Tűsarok), producerei Alison Owen és Debra Hayward.

Arról, hogy a hatszoros Grammy-díjas énekesnő családja csak most írt alá szerződést a film elkészültével kapcsolatban, Winehouse apja azt mondta, hogy többször is kaptak már ajánlatot ehhez hasonló életrajzi filmekre, de eddig nem érezték azt, hogy ennek eljött az ideje.

„Most jutottunk el odáig, hogy már képesek vagyunk megünnepelni Amy különleges életét és tehetségét. Az Amy Winehouse Alapítványon keresztül tudjuk, hogy a betegsége igaz története sok, hasonló problémákkal küzdő embernek segíthet. Alison és Debra személyében fantasztikus brit producereket találtunk, akik megértették, mit jelent Amy az emberek számára.”

Winehouse-ról már készült egy dokumentumfilm, az Amy – Az Amy Winehouse-sztori, amely 2016 el is nyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat.

Kiemelt kép: BEN STANSALL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik