Kultúra

Meg sem mondták Vitray Tamásnak, hogy kirúgták

A 85 éves Vitray Tamás hatvan éve dolgozik a televíziózásban, de ilyen még nem történt vele: eddigi utolsó műsora ugyanis úgy szűnt meg a DIGI Sportnál, hogy azt vele senki nem közölte hivatalosan. Vitray erről egy Forbes Flow című rendezvényen beszélt, ahol elmondta:

Az elmúlt két évben lassacskán elkezdték nyirbálni a honoráriumot, de még mindig jó volt, nyugdíj mellé ez nem árt. Az tűnt fel nekem, hogy a cég vezetője nem keres, nem szól egy szót sem

idézte a Bors a veterán tévést, akinek az utolsó kilenc évben ez volt az egyetlen munkája. Ám úgy tűnik, a DIGI-nél nincs tovább:

Június 30-án felvettük a műsort, és azt mondja az egyik kameraman nekem, hogy „Na, Tanár úr, most egy ideig nem látjuk egymást”. Kérdeztem, hová mész? Azt válaszolta, a műsor megy szabadságra, augusztusban-szeptemberben nem lesz. Nekem ezt senki sem mondta hivatalosan. Eltelt a két hónap, szeptember vége felé kértem az asszisztenst, kérdezzen rá a vezetőségnél, hogy kell-e menni. Pillanatnyilag az a helyzet, hogy egyetlen szót sem szólt hozzám senki, elvben még mindig van a műsor.

Vitray az Amiről nem beszéltünk című műsort vezette, és a műsor szerkesztőjének, Edvi Lászlónak szeptember 20-án mondtak föl, de indoklást ő sem kapott: „Annyit hallottam, majd a társaság új, román tulajdonosa tájékoztat bennünket. Várjuk, de biztos vagyok benne, sosem tudhatjuk meg, miért nem kellettünk tovább. Tamást megviselte a döntés, szörnyű érzés, ha semmibe veszik az embert. Kikérem magamnak, hogy a televíziózás élő ikonjával így bánjanak!”

Kiemelt kép: MTI/Czimbal Gyula

Ajánlott videó

Olvasói sztorik