Kultúra

Magyar szuperhősfilm készül

Állami támogatás nélkül, saját gyártásban készül Hatvani Balázs Lángkapitány című filmje, mely régies, képregényes nyelvezetében és dialógusaiban is egyedi.

A Lángkapitány egy kitalált világ nagyvárosában játszódik, valamikor az 1980-as években, karácsony idején. A várost uraló kegyetlen, gonosz punk horda rettegésben tartja az itt élőket. Ezen kellene segítenie a történet középpontjában álló, cinikus szuperhősnek, akinek egyetlen szuperképessége is haszontalan, csupán egy aprócska lángot tud gyújtani mutatóujja végén, ám legtöbbször azt is akaratán kívül.

A film olyan filmek előtt előtt szeretne tisztelegni, mint a Vissza a jövőbe-trilógia, a Rendőrakadémia
széria, a Robotzsaru vagy a Batman-filmek. A több éves fejlesztési folyamat után a film eddigi forgatási munkálatai Budapesten zajlottak, és decemberben fejeződnek be.

A fantasy-vígjáték olyan hazai színészek közreműködésével készül, akik a klasszikus, azóta kultikussá vált filmszinkronok elkészítésében is jelentős szerepet vállaltak. Köztük van Minárovits PéterCsifó DorinaZágoni Zsolt és Erdős Borcsa is, de az idősebb színészek közül is feltűnik a filmben Harsányi Gábor vagy Beregi Péter.

Hatvani Balázs több éve dolgozik a Thelomeris című steampunk science-fiction filmen, többek között Mark Hamill-lel együtt. Emellett a Two Minutes To Midnight című sorozat rendezője.

Lángkapitány plakát

Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik