Kultúra

Politikai okokból mondhatott le egy programot az A38

Törölte Van még szabadkőműves? című, október 24-i beszélgetését az A38 Hajó, ahogy a “Mi fán terem a genderológia?” vetítésüket sem tartják meg, írta meg a Magyar Hang. Előbbi rendezvény a szabadkőművesség történetéről és jelenbeli vonatkozásáról szólt volna és azt vizsgálta volna, miért kötődik annyi összeesküvés-elmélet a rendhez és mik voltak valójában a céljaik.

Mielőtt elkezdenétek egy szabadkőműves összeesküvésre gyanakodni: Az okt 24-i eseményt az A38 adminisztrátora törölte,…

Közzétette: Ökofilmklub-Budapest – 2018. október 10., szerda

„Az eseményt az A38 adminisztrátora törölte, miután a hajót vezető Bognár Attila így döntött a téma miatt. (Bognár az A38 Hajó alapítója és társtulajdonosa – a szerk.) Azon dolgozunk, hogy az eredeti időpontban megvalósulhasson az esemény egy kevésbé NER-függő helyszínen” – olvasható az eseményt szervező Ökofilmklub-Budapest Facebook-bejegyzésében.

„A félelem miatti rendezvény-visszamondások újabb bizonyítékát szolgáltatják annak, hogy az emberek legnagyobb elnyomói igazából saját maguk. Aki azt hiszi, hogy az ilyen önkéntes és legtöbbször nem is szükséges visszavonulások bárhova is vezetnek, annak Bibó István gondolatait ajánlom a »hamis realizmusról«” – nyilatkozta Csunderlik Péter történész, a tervezett beszélgetés egyik résztvevője a Magyar Hangnak.

Nem ez az első eset, hogy törölnek egy eseményt, korábban a Magyar Tudományos Akadémia székházában tiltottak le két rendezvényt, különböző politikai vonatkozások miatt.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik