Kultúra

Messzi-messzi galaxisba repít minket a Viasat3

Jó hír a Star Wars-rajongóknak, hogy a Viasat3 hét filmet is elhoz a kultikus filmszériából még idén. Újra részesei lehetünk a George Lucas által, még 1977-ben megálmodott Galaxisbeli történéseknek, láthatjuk Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi és Padmé Amidala történetét, a Birodalom születését, a Jedi és a Sith rendet, valamint a mindent átjáró Erőt.

A filmmaraton október 6-án vette kezdetét, az előzmény trilógia első részével, majd 13-án folytatódik A klónok támadásával, 20-án pedik a Sith-ek bossszújával. Ezt követi az eredeti trilógia, a IV., V., és VI. rész, október 21-én (Egy új remény), 27-én (A Birodalom visszavág) és november 3-án (A jedi visszatér). Akik a hetvenes-nyolcvanas években ismerték meg a messzi-messzi galaxist, azok biztosan átszellemülten ülnek majd a képernyők előtt, de a fiatalabb generáció is megtapasztalhatja, hogy ezek a filmek bizony a mai napig megállják a helyüket.

November 10-én az új trilógia nyitófilmjével, Az ébredő erővel zárja Star Wars-univerzumbeli utazást a Viasat3, melyben sok ismert karakterrel találkozhatunk, többek között újra láthatjuk Harrison Fordot és a nemrégiben elhunyt Carrie Fishert is.

A filmmaraton mellett nyereményjátékban is részt vehetnek a nézők. A filmek alatt a képernyő alján idézetek jelennek majd meg, aki pedig elküldi a VIASAT3 facebook oldalára üzenetben, hogy melyik szereplőtől származnak a mondatok, az a 6 darab Darth Vader hangulatlámpa egyikével gazdagodhat.

Kiemelt kép: LUCASFILM / COLLECTION CHRISTOPHEL

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik