Kultúra

Idős férfiként tér vissza a vászonra Tilda Swinton

Eddig is tudni lehetett, hogy a Dario Argento 1977-es, Suspiria című horrorklasszikusának remake-jét Luca Guadagnino (Szólíts a neveden, Vakító napfényben) rendezi, melyben Tilda Swinton alakítja az egyik fontos szerepet, egy táncakadémia igazgatónőjét. Az viszont csak nemrég derült ki, hogy a színésznő kelt életre egy másik karaktert is a filmben, mégpedig egy idős férfi bőrébe bújik, írta meg a Vulture.

Swintont többször is láthattuk már nagy átváltozásokon keresztülmenni egy-egy filmszerepe kedvéért. Ilyen volt a Snowpiercer – Túlélők viadala (Joon-ho Bong), melyben Swinton műorr és műfogsor segítségével változott át teljesen, Wes Anderson Grand Hotel Budapestjében 80 pluszos arisztokra hölgyet alakított, a Sally Potter rendezte Orlando címszerepében androgün szépségként élte át kalandok sorát, míg Judd Apatow Kész katasztrófájában divatos, mondhatni átlagos kinézetű magazin főszerkesztőként láthatjuk.

A Suspiria egy amerikai táncosnő története (Dakota Johnson), aki Berlinbe megy egy híres táncakadémiára. Ott azonban hamar kiderül, hogy a vezetőség valamiféle sötét titkot rejteget, amikor az egyik táncosnő rejtélyes körülmények között eltűnik.

A Suspiriában Swinton és Johnson mellett Chloe Grace Moretz (Carrie, Sils Maria felhői) és Jessica Harper (Csillagporos emlékek, Különvélemény) is szerepel majd.

A Suspiriát november 8-án mutatják be a hazai mozik.

Kiemelt kép: Ekaterina Chesnokova / Sputnik

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik