Kultúra

Díjnyertes animációs film varázsol el minket

Decemberben mutatják be a Lengemesék második részét, a Lengemesék 2. – Tél a Nádtengeren! című, Pálfi Zsolt rendezte filmet. A Berg Judit történeteiből készült, tanulságos családi mese első részét tavaly mutatták be, de több külföldi országban bemutatkozott Magyarországon kívül, sőt a 34. Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm fesztiválon elnyerte a szakmai és a gyerekzsűri elismeréseit is.

Az első rész tavaszi, és nyári kalandjai után a folytatásban ezúttal őszi-téli mesék várják a legkisebbeket. A történetben most a Nádtengerről Afrikába költöző madarakat búcsúztatják, ám a csapatból az egyik fiatal fecske megbetegszik. Rajta próbál meg segíteni az első részben megismert Füttyös Vilkó, de rajta kívül visszatérnek még a régi barátok is. A meséhez most megérkezett az előzetes is:

 

Berg Judit mesekönyveiért rajonganak a gyerekek. A Lengemesékben egy különleges
lényekkel teli mesevilág tárul elénk, megismerjük a tópart élővilágának életét, az évszakok hozta változásokat és miközben izgulunk Füttyös Vilkó és barátai kalandjain, olyan komoly kérdésekről is szó esik mint a becsület, bátorság, a tolerancia vagy az összefogás ereje.

A Lengemesék 2-t december 6-án mutatják be a hazai mozikban.

Kiemelt kép: Lengemesék

Ajánlott videó

Olvasói sztorik